neděle 30. října 2011

Paličkování

K paličkování jsem přičichla ve svých 10 letech. Od té doby se více či méně této zálibě věnuji. Mé první výtvory skončily někde v propadlišti dějin, tak jsem našla alespoň pár krajek, které mi doma leží a čekají, kde se budou hodit.

Dečka byla paličkována podle podvinku vydaného v časopise Krajka. Začala jsem ji před maturitou, abych měla něco dlouhodobého a měla čas na učení. No ale nevyšlo to a o víkendu bylo hotovo :-)


Titanic byl vypracován podle vlastního návrhu. Je to už pár let a dnes bych ho asi udělala jinak.

Když jsem ještě bydlela v Praze, Vánoce jsem moc neslavila. Abych měla alespoň něco vánočního, vznikl tento beltémek. Podvinek pochází od Anna Butique.


Návrh páva jsem měla v plánu upaličkovat snad od té doby, co jsem se začala učit. Nyní ho mám založený a chodím se na něj pouze dívat :-) Podvinek vydal VSUŘ Praha.


Madonnka podle návrhu od S. Pavlíčkové byla paličkována pro maminku mého bývalého přítele. Dělala jsem ji přes vánoční svátky, ale než jsem ji stihla předat, v létě jsme se rozešli :-)


No a poslední ukázka je můj maturitní náhrdelník. Celý můj středoškolský život provázela krajka, nemohla tudíž chybět ani při závěrečné rovince. Náhrdelník je paličkován podle návrhu neznámého autora a je doplněn malým průhledným rokajlem s bílým průtahem.



6 komentářů:

  1. Ten Titanic je úúžasnýý..... a všechno krásné!

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera všechno,dotala mě ale maminka s dítětem a páv.............Jsi šikovná!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné je všechno, ale ta madona je super.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné, madona úžasná,to nějaké šití se může jít schovat. Šikovná!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky, moc pěkný blog. Paličkování je nádherná technika, sama bych se do ní asi nepustila, ale měla jsem tu čest si ji vyzkoušet v sobotu na jedné výstavě :-)

    OdpovědětVymazat
  6. nádherné paličkovanie...paličkuje aj moja svokra,ale hlavne tradičnú solivarskú čipku...tie tvoje sú úúúžasné

    OdpovědětVymazat